Vakantiehuis Liv


© 2014 www.vakantiehuis-liv.nl                                                                                      E-mail: Vakantiehuis-Liv@kpnmail.nl   

Vakantiehuis

Interieur

Omgeving

Informatie

Beschikbaarheid

Interessante Links

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print Share on LinkedIn
Gasten 9.8 oordeel Louchebank bij Vakantiehuis Vakantiehuis Woonkamer Vakantiehuis Keuken

Omgeving


Bergen ligt op ongeveer 50 km ten Noordwesten van Amsterdam. Het dorp wordt omsloten door natuurlijke grenzen in de vorm van duingebied, bos weideland en polders. Bergen aan Zee heeft  een heerlijk breed en schoon Noordzeestrand. Aan de westelijke rand van Bergen begint het prachtige bos- en duingebied van wel vijf kilometer breed. Het gaat hier om een natuurreservaat dat uitsluitend toegankelijk is voor wandelaars en fietsers (met een duinkaart. dagkaart te koop voor 1,70).
Bergen is ruim 1000 jaar oud en oorspronkelijk een buurtschap rondom de tegenwoordige Ruïnekerk.

Bergen en Bergen aan Zee staan niet alleen bekend om de natuur, maar zeker ook vanwege het feit dat vele schrijvers en beeldend kunstenaars er hun woonplaats en inspiratie hebben gevonden.

Lucebert. A. Roland Holst, Charley Toorop en meer recent Joost Zwagerman. Adriaan van Dis en Youp van 't Hek zijn slechts enkele namen uit tientallen. Bergen verkreeg in kunstkringen zelfs zoveel invloed dat de plaatsnaam als aanduiding wordt gebruikt voor een belangrijke kunststroming uit het begin van de vorige eeuw: de Bergense School.
Ook vandaag de dag nog draagt Bergen de titel "kunstdorp". Het beschikt over het belangrijkste museum ten noorden van Amsterdam, dat onlangs geheel verbouwd en uitgebreid werd: Museum Kranenburgh.

Overal in het dorp vind je galerieën. De evenementen agenda staat vol met tentoonstellingen, kunstmarkten en muziekuitvoeringen. In de zomermaanden zijn er artistieke markten rondom de Ruïnekerk.

Vermaard in binnen- en buitenland is de zogenaamde Kunst tiendaagse
in oktober, een reeks van veilingen, tentoonstellingen en optredens (dekunsttiendaagse.nl).

Het centrum van Bergen wordt gekenmerkt door de talrijke terrasjes, restaurants, cafés en een uiterst bijzonder winkel aanbod, vooral op het gebied van mode. s
Zomers, maar ook buiten het hoogseizoen is het er gezellig druk.

Bergen biedt naast strandvermaak in Bergen aan Zee en wandel- en fietsplezier in de bossen en duinen ook zwem- en sportfaciliteiten in de Beeck een overdekt complex aan de rand van het dorp.

De stad Alkmaar ligt op een afstand van ongeveer 5 kilometer.
Strand en Zee